PROGRAM ATT LADDA NER

Här har jag samlat länkar till bra och fungerande program du kan behöva till olika ändamål. De program jag har prövat och är nöjd med har jag märkt med en asterisk *. De andra har jag ännu inte hunnit med, men de har fått lovord i datatidningar.

De flesta är helt gratis. Vissa är s.k. shareware, vilket betyder att upphovsmannen gärna vill ha betalt när du provat programmet en tid. I regel kommer det upp en ruta med som ber dig köpa programmet.

BILD OCH GRAFIK
Med internet har det kommit många program för bild och grafik.
Här är en sida med gratisprogram för att hantera såväl bilder, färger och grafik.
Till Bildprogrammen
VERKTYG

Winzip*
Med winzip packar och komprimerar du filer.
Har du många filer i en mapp kan du lägga ihop dem till ett paket.
Ladda ner gratisversionen av programmet. Du behöver
även winzip för att packa upp vissa filer du går genom nerladdningar..

SÄKERHET
Password Safe*
Du har säkert märkt att listan på användarnamn och lösenord börjar bli lång. Här är ett program som håller reda på dem. Du behöver bara minnas ett enda användarnamn. Programmet krypterar data och sägs vara säkert i din dator. Du kan t.o.m. kopiera det till en diskett eller till en usb-nyckel och ha det med dig i väskan eller fickan.
Brandvägg
Zone Alarm är en gratis brandvägg som måste ställas in. Den anses som enkel att installera.
Ta bort spionprogram
Ad-aware
tar bort spionprogram som laddas ner på din dator under surfning. Hitta gratisversionen nere till höger på sidan. Du laddar ner den från Download.com

Ta bort fler spionprogram
Spybot är ett komplement till Ad-aware och tar bort sådant som Ad-aware ev. missar. Det är bra att köra båda programmen.

 

FÖR WEBBSIDORNA

WS_ftp*
Gratisversionen av ett filöverföringsprogram för enskilda personer. Det fungerar ungefär som utforskaren och du använder det för att skicka filer mellan datorer, bl.a. när du skall ladda upp din egen hemsida till servern.
NYTTOPROGRAM
Gratis Officeprogram
Open Office är ett gratisprogram som ser ut och fungerar som Microsoft Office.
Skapa pdf-filer
Om du vill lägga ut ett dokument som du vill att alla skall kunna läsa (även om de inte har programmet) kan du göra en pdf-fil. En reklamruta dyker upp när du skapar en pdf-fil.
Pdf re-direct
Skapar pdf-filer utan annonser eller reklam.
LJUD
Audiotools
Program för inspelning och konvertering av musik. Du kan bl.a. spela in gamla LP skivor och bränna till CD.
Audacity
Ett kraftfullt inspelnings- och redigeringsprogram. Gör enkla inspelningar eller blanda tal och musik. Multimediahusets användarmanual finns här.
MP3-Converter
Konverterar snabbt mellan wav och MP3. Högerklicka på låten och välj vad du vill konvertera den till.
 
FLER KÄLLOR TILL GRATISPROGRAM
sunet.se hittar du mer
I recently contacted you about a rolex replica sale I received that was wrong. I stated that I received rolex replica sale 14581 instead of item 14881, which is indeed the case. However, I wanted to give you more panerai replica sale as this may be more than a product mix up. The replica watches sale I received was the same dial color and movement as the 14581 ( black dial instead of grey, quartz movement instead of automatic chronograph). However, the panerai replica lock bag it was packaged in was labeled as 14881 and it came with a steel bracelet not a leather one as the 14581.